Haikaran tarina

Aamulla varhain 20.1.2007 ajelin kohden Riihimäkeä hiukan jännittynein mielin, sillä olin aiemmin nähnyt ihmeen kauniin reborn-vauvan ja näky ei päästänyt minusta irti - joten olin nyt matkalla valmistamaan omaa nukkea.

Perillä minua odotti mukava "nukkemamma" Eija ja hänen kaikki ihastuttavat nuket. Sitten vaan toimeen, nukke purettiin osiksi, niistä poistettiin väri ja ne pestiin ja kuivatettiin. Kuivauksen jälkeen vuorossa oli nuken perusvärin töpötys moneen kertaan kunnes vauvaväri oli sopiva ja luonnollinen. Myös pienen pienet juonteet ja taipeet värjättiin, jonka jälkeen pikkuruiset kynnet saivat ensimmäisen manikyyrinsä.

Pikkunenän sieraimet avattiin ja sisäpuolelle laitettiin nenumassa, silmiksi valittiin aidon näköiset lasisilmät ja aikani näperreltyäni minua katsoa napitti kauniin sininen pieni silmäpari. Vielä piti valita tulisiko vauvastani tumma- vai vaaleahiuksinen, päädyin tummaan ja kauniit mohair-hiukset nakuteltiin yksitellen neulalla vauvan päähän, jonka jälkeen ne vielä liimattiin sisäpuolelta kiinni kiinnityksen varmistamiseksi.

Kun nuken ulkoinen olemus oli saatu viimein valmiiksi, sen raajat täytettiin muovirakeilla ja päähän lisättiin tasapainoituspussukka ja täyte. Kankainen vartalo täytettiin pehmeillä rakeilla, jotta nukelle saatiin oikea paino. Lopuksi jäsenet ja pää kiinnitettiin nivellettyyn vartaloon ja nukke puettiin suloisiin vauvanvaatteisiin.

Niin syntyi ensimmäinen pieni reborn-tyttövauvani Sini Susanna, jonka kätilönä toimi Eija Okadigbo-Salonen Riihimäeltä.

Katso kuvia Sini Susannasta tästä...

[ Kristiina ]