Lehdet ja muut mediat

 

Reborn Haikaran Eija Okadigbo-Salonen ja Haikaran Laulupuun Kristiina Konu olivat mukana STT:n tekemässä haastattelussa reborn-nukkejen kasvavasta suosiosta Suomessa, haastattelu on julkaistu useissa eri lehdissä sekä videona HS.fi verkkosivustolla.

Videohaastattelu Helsingin Sanomien verkkosivustolla
Aidon näköiset vauvanuket kasvattavat suosiotaan myös Suomessa. Lue lisää...
(STT Vilja Vehkaoja, 20.1.2009)

 


Kaleva 9.1.2009: Aidon näköinen vauvanukke tuo hoivaajalleen mielihyvää

Alla oleva tekstilainaus Kalevan verkkosivuilta.

"Riihimäkeläisen Eija Okadigbo-Salosen lastenhuoneessa on tungosta. Tuoleilla, sohvilla, pienissä sängyissä ja sittereissä istuu toistakymmentä aivan oikean vauvan näköistä nukkea.Hymy leviää Okadigbo-Salosen kasvoille, kun hän nostaa vauvanuken syliinsä ja silittää sen hiuksia. Okadigbo-Salonen on reborn-vauvanukkeharrastuksen uranuurtaja Suomessa. Neljä vuotta sitten hän toi ensimmäiset nukkeaihiot Saksasta. Sen jälkeen hänen käsissään on syntynyt yli 200 vauvanukkea.

Suomessa vauvanukkebuumi on käynnistynyt kahden viime vuoden aikana. Okadigbo-Salosen arvion mukaan Suomessa on parikymmentä nukentekijää ja noin sata aktiiviharrastajaa. Suurin osa heistä on varttuneita naisia, joilla on vihdoin aikaa harrastaa. Monilla heistä on aikuisia lapsia, eikä nukella useinkaan paikata esimerkiksi lapsettomuutta. Nukkeihin hurahtaneiden lisäksi löytyy kuitenkin paljon niitä, jotka eivät aitoa vauvaa muistuttavia nukkeja ymmärrä.

"Nämä nuket saattavat herättää ihmisissä hämmennystä. Moni ei tiedä, mitä ajatella, kun nukke näyttää aivan aidolta vauvalta, mutta on kuitenkin eloton esine", Eija Okadigbo-Salonen sanoo.

Käsityönä tehty vauvanukke maksaa vähintään 360 euroa. Parhaista nukeista maksetaan internetin huutokauppasivustoilla tuhansia euroja. Okadigbo-Saloselle ja hänen ystävälleen Kristiina Konulle nuket ovat kauniita koristeita, joita on mukava ottaa syliin, hoivata, ja joille voi myös jutella. Nuken ulkoiluttaminen vaunuissa tai vieminen ostoksille ei kuitenkaan houkuta.

"Näitä ei pidä sekoittaa lapseen. Nukke on nukke, eikä se ole lapsen korvike. Hiljaisempiakin nämä ovat", Konu naurahtaa."

Lähde: STT, VILJA VEHKAOJA (julkaistu 9.1.2009)


YLE Savo 2.9.2010: Vauvanukke opastaa vanhemmuuden saloihin

Lue lisää lahjoitetusta Viljami-nukesta Tapahtumia-sivujen alta.